Rjukan litteraturfestival

I år vil Litteraturfestivalen gå av stabelen 2. og 3. november Vi er nå i havn med programmet for årets festival og legger ut deltagerne i tur og orden hver uke fram til festivalen:

Igor Dunderovic leker musikalsk med sitt nye morsmål på Litteraturfestivalen. Dunderovic og Fetterne gav i 2013 ut plata Ali Baba og Lille lam på Etnisk Musikklubb. Dunderovic er fra Sarajevo, Bosnia og kom til Norge i 1992. Har master fra NTNU.

Sted: Rjukan bibliotek, Lesesalen
Tid:    lørdag 3. nov. kl. 15:00

Jenny Fossum Grønn vil ta for seg dei små språka i Norden. Grønn er rådgjevar i Enhet for plan, landbruk og miljø i Tinn kommune og er busett med familien på fjellgarden Uppigard i Tessungdalen. Der driv ho steinovnsbakeriet “Høgt heva” – eit namn ho fekk Språkrådets diplom for i 2017. Grønn har hovedfag i nordisk språk og litteratur.
Stad:   Rjukan bibliotek, Lesesalen        Tid: Laurdag 3. nov kl. 14:00

På plakaten står bl.a. Ketil Bjørnstad som intervjues av Øystein Haugan i Rjukanhuset. Her vil Bjørnstad avslutte seansen med å spille på Rjukanhusets stolthet, Bösendorfer-flygelet. Aasne Linnestå vil lese og kvede fra hennes diktsamling for året, Hu, på Rjukan Admini.
Hele programmet vil bli lagt ut i nærmeste framtid.

Rjukan litteraturfestival avholdes første helg av november annethvert år (2016, 2018, 2020…).Lik mange andre bibliotek i landet tar også Rjukan bibliotek oppdraget med å være en møteplass med det største alvor. Ved vårt 100-årsjubileum i 2014 valgte vi å holde mange ulike arrangement for både barn og voksne. Siden har dette blitt en viktig del av virksomheten vår, og vi bestemte oss for å arrangere en litteraturfestival på stedet. Vi tok kontakt med Marit Borkenhagen (fra Rjukan) med erfaring fra Norsk litteraturfestival på Lillehammer for å høre hva som må til for å sette i gang. Vi har etter en del foredrag og forfatterkvelder en del kompetanse på enkeltarrangement og etter et arbeidsmøte med Borkenhagen satte vi i gang med planlegging. Vi ønsker å ta hele byen i bruk og er avhengig av frivillige for å få det til. Vårt inntrykk er at mange står i kø for å gjøre en innsats under litteraturfestival både folk i lokalmiljøet og folk med tilknytning til Rjukan. 4. og 5. november 2016 ble Rjukans første litteraturfestival holdt med stor suksess.

 

 

 

Translate »
Click to listen highlighted text!