BookBites bibliotek er en ny lese- og utlånsapp i Norge. For å låne bøker må du ha lånekort på et bibliotek som bruker BookBites.
Rjukan bibliotek tilbyr denne leseappen fra 1. desember 2019.

Kom i gang med BookBites

Last ned appen BookBites bibliotek på Google Play eller Apple
Opprett bruker. Følg instruksene.
Du vil trenge en e-postadresse og et lånekort.

Du bruker e-postadressen til å opprette en bruker. Passordet du velger må bestå av seks tegn (bokstaver eller tall).
Den første gangen du logger deg inn i BookBites, må du velge bibliotek og gi appen informasjon om lånekortet ditt.
Har du ikke lånekort på et bibliotek? Kontakt biblioteket der du bor. Det er gratis å låne bøker på biblioteket.

BookBites på lesebrett

BookBites er en app som fungerer på iPad og iPhone som kjører på iOS versjon 9 eller nyere. Og på telefoner, nettbrett og lesebrett som kjører på Android versjon 5 eller nyere, så lenge Android-enheten din tillater at du kan hente inn apper fra Google Play. BookBites kan blant annet brukes på lesebrettetBoyue Likebook Mars.
En rekke lesebrettprodusenter tillater ikke at du henter inn andres leseapper på enheten. Kindle har for eksempel stengt for at lesebrettet kan brukes for å lese bøker lånt på bibliotek i Norge.

Lesing i offline

Lesing i BookBites fungerer fint offline, men merk deg
følgende om offline-lesing:
– Du kan ikke logge deg på offline hvis du har logget deg ut av appen.
– Du kan ikke veksle mellom 2 ulike enheter offline og forvente at de er synkroniserte med hverandre på samme måte som online.
– Du må ha lånt og åpnet boka online for å lese offline. Du åpner boka ved å trykke på les-knappen. Det er nok at du har åpnet boka én gang forut for offline-lesingen.

Innlevering av ebok/elydbok

Lånte bøker innleveres automatisk når lånetiden har gått ut. Boka vil da forsvinne fra hylla “leser nå” som ligger øverst på forsiden av BookBites Bibliotek og under “Mine bøker”. Som utgangspunkt trenger du derfor ikke å gjøre noe.

Ønsker du å levere inn boka før lånetiden har gått ut, er det nok at du trykker på krysset i øverste hjørnet av bokomslaget.

Hvis du har lagt boka til i “Min huskeliste”, kan du finne den igjen her og låne den på nytt eller reservere den. BookBites husker hvor langt du kom i boka fra den første gangen du lånte den.

Om BookBites

Bøker rommer kunnskap og opplevelser, og vi er overbeviste om at mer lesing skaper en bedre verden. Vår visjon er å
styrke leselysten – derfor har vi utforsket digitaliseringensmuligheter for å skape den ultimate leseopplevelsen.

Mange av fordelene med den fysiske boka forsvinner når litteraturen digitaliseres. Vi velger ofte en bok på grunn av omslaget og bruker bokas lengde eller størrelse til å vurdere om boka passer oss. Bøker på digitale plattformer er uniforme og todimensjonale – det gjør det vanskelig å velge. Det er også vanskelig å navigere i boka. Mange synes derfor med god grunn at det er utfordrende å lese digitalt. Hjernen er en mental muskel som har behov for å avkode mengden av tekst for å forstå hvor lenge den må konsentrere seg.

BookBites gjenskaper fordelene til den fysiske boka i en digital kontekst. Med en banebrytende leseteknologi sporer BookBites lesehastigheten din kontinuerlig, og antallet leste minutter blir et fast holdepunkt under lesingen. Som leser får du oversikt over boka, og det synliggjøres nøyaktig hvor lang tid det vil ta å lese neste bit eller hele boka.

Bruk av data gjør den gode digitale leseopplevelsen enda bedre og gir deg også muligheten til å få oversikt over og
følge med i din egen lesing.

Les mer her: https://bookbites.com/no/bookbites-front-page-no/

 

 

 

Translate »
Click to listen highlighted text!