Av hensyn til smittefaren for Covid-19 er det besluttet å avlyse årets festival. Tinn kommune tar sikte på å kunne gjennomføre festivalen i 2021, dersom smittesituasjonen tillater dette.

Kultursjef Marit Kvitne, kommunalsjef Christine Kollenberg og kommuneoverlege Sjur Ohren sammen med litteraturfestivalkomiteen har i dag vurdert om gjennomføring av Rjukan Litteraturfestival er i trå med de nye nasjonale smittevernstiltakene.

 «Hold dere mest mulig hjemme. Begrense sosial kontakt med andre mennesker. Unngå unødvendige innenlandsreiser» er regjeringens anbefaling til det norske folk.

På bakgrunn av den nåværende smittesituasjonen, vil Tinn kommune unngå å utsette publikum, ansatte og aktører for mulig smitte. Rjukan Litteraturfestival består av 12 arrangementer fordelt på to dager. På tross av grundige forberedelser med smitteverntiltak og begrensinger på 50 publikummere på enkeltarrangementer, vil gjennomføring av festivalen være uforsvarlig slik situasjonen er i Norge nå.

Tinn kommune som arrangør ser det som viktig å ta sin del av ansvaret mot smittespredning. Vi beklager ulempene avlysningen medfører.

Translate »
Click to listen highlighted text!